04 mai, 2011
Ziua Diecezana a Tineretului - Butea, 2011
Duminica, 1 mai, la parohia "Sfanta Treime" din Butea, jud. Iasi, s-a organizat Ziua Diecezana a Tineretului.
Au fost prezenti aproximativ 3200 de tineri romano-catolici din 105 parohii din dieceza de Iasi, inscrisi la cele doua centre de primire, dar la acest numar se mai pot adauga persoanele din localitate si din localitatile din jur, dar si multi tineri veniti pe cont propriu, ajungandu-se la peste 4000 de persoane prezente la eveniment.
Sfanta Liturghie a fost celebrata de PS Petru Gherghel, episcop de Iasi, alaturi de acesta fiind si PS Dieter Geerlings, episcop auxiliar de Münster (Germania), şi PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iaşi.
Tot in aceasta zi tinerii au fost in comuniune cu cei din Roma pentru ridicarea la cinstea altarelor a Papei Ioan Paul al II-lea, cel care a iniţiat întâlnirile de tineret în urmă cu 26 de ani. Datorita unui ecran de 6/4 adus din Sibiu a fost posibila transmisia in direct pentru a se urmari ceremonia de beatificare a Papei Ioan Paul al II-lea.
Crucea tinerilor, care a fost preluata de la Cleja anul trecut, a fost predata la sfarsitul Sfintei Liturghii celor din Iasi. Anul urmator nu va mai fi Ziua Diecezana, ci va fi Intalnirea Nationala a Tineretului Catolic, care va avea loc la catedrala din Iasi.
Bunul mers al evenimentului a fost posibil parohiei implicate, dar si voluntarilor. Pe langa tinerii voluntari din localitate, au mai fost cate 12 voluntari ale celor 3 asociatii implicate in organizare: Actiunea Catolica, Scout si Kolping.
Au fost voluntari si din partea Familiei Kolping Valea Seaca. Ardei Daniela si Duma Ioana Florentina au fost in randul voluntarilor care au facut ca acest eveniment sa fie unul reusit.
Din partea Kolping Moldova au mai participat ca voluntari: Stefania Ciuraru si Paul Jitaru din Cleja, Benchea Andreea, Benchea Daniel, Ciceu Sebastian, Francu Robert si Frincu Andrei din Faraoani, Boaca Gabriela, Olaru Adelina, Niculaies Andreea si Baciu Stefan din Oituz.
Pentru voluntari au fost doua zile de munca, dar aceasta a fost imbinata si cu socializare, cunoastere, rugaciune si cu un fel de distractie.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Parerea ta conteaza....