Crede în ceea ce poţi deveni!

,,Din Vale suntem noi şi chiar de e Seacă ne pasă de voi!,,

02 mai, 2012

Întâlnire de tineret româno-germană

În săptămâna 9 -15 aprilie la Caransebeș în casa Kolping, s-a desfășurat un seminar adresat tinerilor cu tema: “Biserica în viața socială”. Alături de tinerii veniți din Timișoara, Caransebeș și Bacău am avut ocazia să cunoaștem și un grup de tineri din Germania mai precis din Wiesbaden. Au fost un număr de 40 tineri prezenți la acest seminar. Tinerii din Germania au avut un motiv în plus pentru a lua parte la acest seminar deoarece ei vor face un pas important în viața lor creștină, vor primi sacramentul Mirului.
Programul a fost foarte bine structurat cuprinzând jocuri de cunoaștere,discuții pe tema întâlnirii, moment de rugăciune, vizită la Organizația Caritas, la mănăstirea surorilor franciscane din Caransebeș, excursie cu vaporul pe Dunare și nu în ultimul rând formarea de ateliere care au îmbunătățit lucrul în echipă.
Au fost formate 4 ateliere cu tema centrală a celor două parabole: “Fiului risipitor” și “Samariteanul milostiv”.
Teatru cu voce , Teatru fără voce ( pantomimă), Video și Muzică. Fiecare atelier era format dintr-un grup mixt. Tinerii au avut la dispoziție două zile pentru a-și arăta talentele artistice și a cunoaște valorile creștine și umane care înnobilează sufletul și comportamentul creștinului zilelor noastre. Aceste ateliere au prezentat un mare succes, iar tinerii implicați au aratat seriozitate, un spirit civic bine dezvoltat și binențeles s-au legat multe și sperăm noi trainice prietenii.
Tot în această perioadă tinerii au realizat un grup pe Facebook (Kolping and friends), ca o platformă de comunicare și împărtășire a ideilor viitoare.
Sâmbătă noaptea, tinerii au participat la desfășurarea ritualurilor de Paște la frații ortodocși iar duminică am încheiat întâlnirea cu o sfântă liturghie în limbile română și germană la biserica romano-catolică din Caransebeș.
Mulțumim organizatorilor, mulțumim gazdelor pentru cazare, masă și iubirea cu care am fost primiți.

Octavian Ciceu – participant
Membru în Familia Kolping din Faraoani